HVEM: Innovasjon ut til fingerspissene

Kim Arne Boska

CEO

Markus Moberg

CMO

Tron Løvås

CTO

BEKK Consulting & Flyt IT

Systemutviklere

Kim Arne Boska

Daglig Leder og grunder Kim Arne Boska er en respektert og etablert ekspert blant nettselskap, og han har en brennende lidenskap for faget. Som et resultat av 60 år med kombinert erfaring sammen med bestefaren sin så stiftet han SmartGIS i 2020.

 • Kim og bestefaren sin, Herman Gandrudbakken, stiftet Elektroutvikling AS i 2014 for å bistå nettselskap med konsulenttjenester. Der utviklet de både produkter og programmer for nettselskap for å dimensjonere kraftlinjer. I 2017 laget de et testlaboratorium for utføre mekaniske tester av stolper og annet materiell.
 • Kim fullførte sin bachelor i elkraft på Høyskolen i Bergen. Etter utdannelsen jobbet han i REN AS som prosjektleder frem til stiftelsen av Elektroutvikling AS.
 • Han har tidligere sittet i flere FoU grupper og er medlem av NK 11, som er en norsk normkomite som behandler internasjonal elektroteknisk standardisering og elsikkerhet av luftledninger over 1kV.
 • Kim har holdt flere kurs innenfor prosjektering av luftnett til alle nettselskap i  Norge.

Markus Moberg

Co-gründer Markus Moberg har tidligere bygd opp et selskap fra bunnen av til å nå en samlet omsetning på flere hundre millioner kroner. 18 måneder etter at han solgte det slo han seg sammen med Kim for å starte det neste store. I SmartGIS bringer han sin erfaring fra både finans og entreprenørskap for å komplementere Kim sin dype industri- og tekniske kompetanse. 

Utdannelse og erfaring:

 • Cornell University – BA i både Økonomi og Data Informatikk
 • Yale University  – MBA i Finans og Strategi
 • Morgan Stanley – Investment Banking Associate 
 • Veritas Prep – Co-gründer og CEO

Tron Løvås

Tron styrer alt som har med teknologi å gjøre i SmartGIS. Han har en Master i Computational Intelligence fra University of Kent og har direkte erfaring med å levere programvare til store kunder, som Mercedes og BMW, samt støtte deres bruk av det.

Som teknisk lead i en spesiell avdeling i forsvaret har han over flere år bygd erfaringen som resulterer i svært robuste programvareløsninger som fungerer like godt på et hovedkvarter som ute i feltet.

Flyt IT

Programutvikling for SmartGIS utføres av Flyt IT gjennom:

 • Morten Vollheim – Prosjektleder
 • Andreas Bjørn-Hansen  – Grafisk Utvikler
 • Amund Skullerud – Fagansvarlig 
 • Stian Kraggerud – Systemutvikler

HVORFOR: Innovasjon driver verden fremover

Digitalisering redder miljøet

Hvert år blir det unødvendig byttet ut tusenvis av stolper. Ved å bruke utstyr ut sin fulle livstid så reduserer man forbruk. Verden, og Norge spesielt, beveger seg med stormskritt vekk fra fossile brennstoffer og mot fornybar energi først og fremst levert gjennom strøm. SmartGIS kan redusere arbeidstimene til nettselskap dramatisk og kan på den måten både redusere prisen på strøm og dermed prisen på transport over hele Norge; dette gir nettselskapene muligheten til å fokusere på vekst og innovasjon fremfor vedlikehold.

HVOR: Historisk utvikling på Ringerike

Det spirer nytt på Follum

Follum Fabrikker på Hønefoss ble etablert i 1873. I 1956 produserte kraftmaskinene der 18 million kWh. I 2011 ble fabrikkene lagt ned, men i dag spirer det på nytt gjennom inkubatoren Pan Innovasjon som støtter oppstartsfirma med fokus på bærekraft. Det er her SmartGIS har etablert hovedkvarter.

15 desember aksepterer vi fire nye pilotkunder