Skip to main content
NY SJEF: Viktor Moholdt (49) er klar til å innta sjefsstolen.
DELER UT MIDLER: Ringerike Næringsfond, her ved daglig leder Viktor Moholdt, deler ut midler til lokale bedrifter. Foto: Øyvind Lien

Åpne deleknapper for artikkelen 13.09.22 16:01 Mette Eriksen

Skal bidra til etablering av nye, bærekraftige arbeidsplasser. For abonnenter

I en fersk pressemelding skriver Ringerike Næringsfond AS at to lokale bedrifter er tildelt 1 million kroner hver.

Ringerike Næringsfond AS er etablert av Sparebank 1 Ringerike Hadeland og Ringerike kommune med tilskudd fra Sparebankstiftelsen Ringerike. Fondet er i dag på 9 millioner kroner og skal deles ut over tre år. Tilskuddssum kan variere fra 500.000 kroner og opp til 2 millioner kroner, ifølge pressemeldingen.

Tidligere i år ble Smartgis tildelt 1 million kroner fra fondet og har etter dette ansatt fire personer og fått en bevilgning på 4,2 millioner kroner fra Innovasjon Norge.

– Det er en forutsetning at utbetalte tilskudd skal bidra til etablering av nye bærekraftige arbeidsplasser, og/eller økt verdiskaping i tråd med Næringspolitisk strategi for Ringeriksregionen «Framover sammen», opplyser Ringerike Næringsfond, og skriver videre at fondet tar «særlig sikte på å støtte kunnskapsbaserte, bærekraftige bedrifter med god verdiskaping og med stort potensial for å skape et betydelig antall nye arbeidsplasser».

Torger Reve er styreleder i Ringerike Næringsfond AS, og Viktor Moholdt er daglig leder.