Skip to main content

Personvernerklæring

 

Personvernerklæringen handler om hvordan SmartGIS AS samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet og generell informasjon om hvordan SmartGIS behandler personopplysninger.

3.5.2024

SmartGIS ved daglig leder er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester på smartgis.no. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

 

Drift & vedlikehold av nettsted

Reboot Norge AS er SmartGIS AS databehandler og er leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted lagres på egne servere som driftes i Norge av leverandøren hos Webhuset AS. Det er kun SmartGIS AS, Reboot Norge AS og One.com som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom SmartGIS AS og Reboot Norge AS regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

 

Søk

SmartGIS AS lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på nettsteder i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordene som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

 

Nyhetsbrev?

Det er mulig å abonnere på nyhetsbrev for alle som ønsker å motta informasjon og tilbud på e-post. For at vi skal sende e-post til riktig person, må vi registrere navn og e-postadresse i vårt meldingssystem. I dette systemet vil det vises hvor og når du åpner brevet og hvilke lenker du klikker på. Denne informasjonen benyttes for å bedre kommunikasjon med deg. Ingen opplysninger deles med andre virksomheter, og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon. Du kan enkelt melde deg av via lenken i nyhetsbrevet. WordPress CMS er leverandør av system for nyhetsbrev, og er vår databehandler. For mer informasjon om hvordan de behandler og ivaretar personopplysninger, se deres personvernerklæring.

 

Webanalyse & informasjonskapsler (cookies)

Google Analytics

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, brukes analyseverktøyet Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene knytter informasjon om bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. SmartGIS AS bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Google Tag Manager

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre brukeropplevelsen på våre nettsteder gjennom å tilpasse og tilby målrettet innhold. Til dette benytter vi Google tag manager.

GTM er en liten kode som hjelper til å spore brukeratferd gjennom nettsteder, og denne informasjonen flyttes anonymt inn i Google Analytics-kontoen.

 

Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

 

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om hvordan en virksomhet behandler personopplysninger. I denne erklæringen omtales hvilke opplysninger som samles inn og hvordan de brukes. Dersom du er registrert i et av systemene til SmartGIS har du rett på innsyn i dine personopplysninger. Du kan også be om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger. Kravet vil bli behandlet kostnadsfritt og senest innen 30 dager. Alle henvendelser om innsyn i personopplysninger kan rettes til e-post.

 

Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.