Skip to main content

BLE OVERRASKET: – Pengene går til videre utvikling, sier Kim Arne Boska etter å ha mottatt Gründerprisen på 100.000 kroner. Foto: Elin Harstad Iversen

Kim Arne Boska har mer enn doblet staben i bedriften sin det siste året. Nå får 33-åringen Gründerprisen.

– Jeg er overlykkelig, sier Boska til Ringerikes Blad etter at han mottok prisen på Ringerikskonferansen torsdag.

Han er gründer av SmartGIS AS, som holder til i Treklyngen på Follum og utvikler IT-programmer til kraftbransjen. Det siste året har de gått fra to til fem ansatte.

– Han har utviklet ny teknologi som har vekket nasjonal interesse, sier juryen.

Gründerprisen deles ut av Sparebankstiftelsen Ringerike og er på 100.000 kroner. Det kommer godt med for en bedrift i oppstartsfasen.

– Jeg er utrolig takknemlig for å stå her og få en så gjev pris, legger han til.

– Veldig overraskende

Kim Arne er opprinnelig fra Flå i Hallingdal. For 15 år siden var han montørlæring i Ringerikskraft, og det var slik han havnet på Ringerike. Derfor synes han det er ekstra gøy at nettopp Ringerikskraft fikk Næringsprisen torsdag.

GLAD VINNER: Kim Arne Boska mottar Gründerprisen på Ringerikskonferansen. Til venstre Kjell Baug i Sparebankstiftelsen og Terje Dahlen i RNF. Foto: Elin Harstad Iversen

– Han har en brennende lidenskap for faget, sier juryen, som mener SmartGIS er et spennende vekstselskap som har potensial langt utover Ringerikes grenser.

– Hva betyr det for deg å få prisen?

– Det er veldig overraskende, og det gir en veldig stor inspirasjon til å drive på videre, sier gründeren til Ringerikes Blad.

Ambisjoner om vekst

På kort tid har SmartGIS fått en rekke nettselskaper på kundelisten.

– Vi skal forhåpentligvis bidra til at dere får billigere strøm ved at e-verkene kan jobbe mer effektivt, sa Boska, til begeistring fra publikum på Gledeshuset.

– Hva håper du på videre?

– Det siste året har vi virkelig ekspandert og gått fra to til fem ansatte. Nå er vi nær ved å gi ut første versjon av programmet vi har utviklet. Vi håper det faller godt i smak hos alle norske nettselskaper, og at vekst og resultater følger med, sier Boska.

https://www.ringblad.no/kim-arne-33-er-arets-gr-nder-har-potensial-langt-utover-ringerikes-grenser/s/5-45-1336213